Akupressur

Akupressur är en av de terapiformer jag arbetar med. Den har sin grund i traditionell kinesisk medicin och bygger på samma teorier som akupunktur.

Inom österländska behandlingsmetoder talar man om Qi – livsenergin (ibland även stavat “Chi”). Qi finns i hela kroppen men är mest koncentrerad till speciella energibanor som kallas meridianer. Meridianerna går som ett nätverk genom kroppen, från huvud till tår och ut i fingerspetsarna. På dessa meridianer finns de så kallade akupunkturpunkterna.

När energin flödar fritt i meridianerna och de inre organen känner man sig frisk och i balans. Om energiflödet störs och kommer i obalans under en längre tid mår man inte bra, ofta med olika sjukdomar som följd.

Akupressuren hjälper till att lösa upp blockeringar och stimulerar Qi-flödet så att kroppen ska kunna läka sig själv. Denna läkekonst började användas i Kina för cirka 5000 år sedan och står omskriven i Nei Ching, den kinesiska “medicinbibeln”.

Akupressurbehandling, ca 65 min 580:-

Under behandlingen har patienten bekväma kläder på sig och ligger på en behandlingsbänk. Med fingertryck (ej nålar) stimulerar jag akupunkturpunkterna och påverkar på så sätt energiflödet i meridianerna och de inre organen.

Akupressur är en mycket avslappnande och behaglig behandling som kan användas vid bl.a.:

* Smärta och värk i nacke, axlar och rygg
* Ischias, ryggskott
* Utbrändhet, trötthet
* Stress, oro, nedstämdhet
* Spänningshuvudvärk, migrän
* Sömnproblem
Jag kombinerar även massage och akupressur med mina andra behandlingar för bästa resultat. Behandlingen skräddarsys för att passa kunden.